duminică, 12 aprilie 2009

Resurse... umane


Te-ai gandit vreodata cat de mult insemni tu pentru cei din jurul tau? Cat de importante sunt gesturile tale, gandurile tale, cuvintele tale?... Fiecare avem in jurul nostru oameni apropiati, care vad in noi un sprijin, o inspiratie. Te-ai intrebat vreodata cum ii influentezi? Sau ce influenta au ei asupra ta?

In ultimul timp viata imi scoate in cale oameni faini... oameni pe care stiu ca ii gasesti destul de rar intr-o viata si te bucuri enorm cand ii descoperi. Chiar daca sunt oameni pe care nu-i cunosc... cu care n-am schimbat poate o vorba... am aruncat insa un ochi in sufletul lor. Bineinteles ca acum ma refer la blogurile pe care le citesc si comment-urile lasate la ele, la oamenii care intervin in emisiunea mea de la radio, oamenii care imi scriu pe mail. Insa sunt si oameni pe care ii redescopar, oameni dragi mie, care sunt langa mine si abia acum devin mai constienta de ei, de existenta lor, de influenta lor pozitiva in viata mea. Imi dau seama ca toate astea imi imbogatesc sufletul... si imi dau o stare de bine. Sunt tot timpul bine-dispusa, am energie, lucru care poate pe unii ii mira... si cateodata poate chiar ma simt vinovata cand vad ca cei din jur se lasa acaparati de probleme, sunt tristi, melancolici si nu pot sa ii ajut, sa le transmit si lor din veselia mea.

Si ajung sa constientizez din ce in ce mai acut cat de importanti sunt pentru mine oamenii. Imi amintesc ca am participat la un moment dat la un focus grup... si ne-au intrebat pe fiecare acolo ce ne place. Unii au spus primavara, altii muzica sau cafeaua de dimineata, eu am raspuns oamenii. Am inteles in ultimul timp ca ei sunt o parte importanta din sursa mea de energie. Imi incarc bateriile din discutii, din franturi de ganduri, din schimb de replici sincere si pline de sens ale unor oameni pe care nici nu-i cunosc, dar ii citesc si o parte din sufletul lor imi este familiar.

Le multumesc tuturor ca sunt, ca se deschid, ca isi exprima gandurile sincer, ca dau sansa altora sa-si “hraneasca” sufletul si fac ca viata sa fie “a beautiful song!”

2 comentarii:

Unknown spunea...

Ce frumos! Dar cat de minunat e sa iubesti oamenii, sa iti faci timp pentru ei si sa incerci sa ii asculti. Uneori conteaza doar prezenta ta, atat.
Eu ma bucur sincer ca te-am redescoperit si cei care te au in preajma sper sa aprecieze bogatia sufletului tau.

dia.tia spunea...

Multumesc! Nu sunt multi cei care stiu sa vada, sa aprecieze, sa primeasca fara sa chestioneze, sa se bucure de lucrurile marunte din viata, de un zambet de apreciere, de o strangere de mana, de o mana pusa pe umar in semn de sustinere.. sau si mai simplu - doar de prezenta ta (frumos ai spus)! Pentru multi faptele sunt dovada clara a aprecierii. Stiu ca tu vezi dincolo de asta! >:D<